Menü

Akbank Genel Müdürlüğü’ne Hakan Binbaşgil Getirildi.

​​Akbank Yönetim Kurulu’nun 05 Ocak 2012 tarihinde aldığı kararla Genel Müdür Ziya Akkurt’un ayrılmasıyla boşalan Akbank Genel Müdürlüğü görevine Hakan Binbaşgil getirildi.

​1960 yılında İstanbul’da doğan Hakan Binbaşgil, Robert Kolej’in ardından Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Binbaşgil sonrasında Louisiana State University’den İşletme ve Finans dallarında yüksek lisans derecelerini aldı.

​Accenture’ın Londra ve İstanbul ofislerinde yönetim danışmanlığı yapan Binbaşgil, bankacılığa Pamukbank’ta Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başladı.

​Akbank’a Ekim 2002’de Değişim Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Binbaşgil, Akbank’ın ‘yeniden yapılandırılma ve değişim programı’ çalışmalarını başlattı ve yönetti. Akbank’ta daha sonra Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapan Binbaşgil Mayıs 2008’den itibaren Genel Müdür Vekili olarak görev yapmakta idi.

​​Hakan Binbaşgil meslek hayatı boyunca ayrıca yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli kurumların Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.​

Son Haberler Tümü

29 Temmuz 2025
Akbank’tan Türk ekonomisine 2025’in ilk yarısında 1 trilyon 980 milyar TL kredi desteği
03 Temmuz 2025
Akbank’tan Yapay Zekada Sınırları Aşan Başarı
25 Nisan 2025
Akbank’tan Türk ekonomisine 2025’in ilk çeyreğinde 1 trilyon 839 milyar TL kredi desteği